Inboedelverzekering voor studenten

Schadeverzekeringen, Levensverzekeringen, Zorgverzekeringen. In ons land barst het van de mogelijkheden om je spullen of jezelf te verzekeren tegen onverwachtse gebeurtenissen. Schadeverzekeringen zijn niet uit te sluiten in onze maatschappij.  Schadeverzekeringen sluit je af om financiële risico’s te voorkomen. Het kan echt iedereen maar dan ook iedereen voorkomen. Ben je lekker op vakantie geweest, kom je terug is heel je huis afgebrand.
Inboedelverzekering.  Dit is dan de verzekering die in het leven geroepen is om dit soort risico’s te voorkomen. Ja, nee, het zorgt er niet voor dat je huis niet  wordt afgebrand of dat je spullen blijven liggen tijdens een inbraak. Helaas, zover zijn we nog niet met de technologie. Het zorgt er wel voor dat je nog een poot hebt om op te staan als zoiets vreselijks gebeurd. Het is in tegenstelling tot  de zorgverzekeringen niet verplicht om te nemen.  Als je inboedel beschadigd raakt en je bent er niet voor verzekerd ben je vrij hier in Nederland om je hele inboedel zelf te repareren en te vervangen.

Toch kiezen veel mensen in ons land ervoor om een inboedelverzekering af te sluiten.  Ze gaan opzoek op het google en zien al snel talloze aanbieders verschijnen van inboedelverzekeraars. Er is genoeg keus en je kan makkelijk en snel via diversen sites je premie uitrekenen. Op deze manier kan je ze goed met elkaar vergelijken en een goede, verstandige keuze maken.  Dan kan je ook nog eens de keuze maken tussen een extra uitgebreide dekking of een all-risk verzekering.

Het is wel doorgaans bekend dat wat je ook kiest, of bij wie je ook gaat aardbevingen, overstromingen, molest en atoomkernreacties niet worden vergoed. Nou gelukkig wonen we dan in Nederland en heb ik in geen tijden meer gehoord van een overstroming of zo iets dergelijks. Wel dekt de verzekering de normale inboedel en kostbaarheden zoals schilderijen, muziekinstrumenten, televisietoestellen enzovoort.
 
Ook is er voor studenten een speciale inboedelverzekering. Denk maar aan studenten op kamers of in studentenappartementen. Zij werken vaak op laptops voor hun opleiding, hebben allemaal een smartphone, betaalpassen of andere waardevolle spullen. Zij kunnen hun kamer al vanaf 2,38 per maand verzekeren voor hun waardevolle spullen tot €35000 euro. Dit is vaak al meer dan de meeste studenten aan spullen in hun woning hebben staan.

Het regelen van verzekeringen lijkt veel werk maar is in feiten heel erg simpel. Toch raken sommigen in de war als we het hebben over inboedelverzekering en opstalverzekering. Het zijn twee typen woonverzekeringen. Hiervoor hebben we het gehad over de inboedelverzekering die spullen in je huis verzekert. Een opstalverzekering zorgt voor de verzekering van je huis en dingen die echt vast zitten zoals een tuin, een dak, de muren en deuren. Een opstalverzekering kan in tegenstelling tot een inboedelverzekering zelfs verplicht worden om aan te schaffen. Dit bijvoorbeeld wanneer je een koopwoning met een hypotheek hebt. Een opstalverzekering verzekert tot maximaal 1 miljoen en een inboedel tot 250 duizend. Er zijn dus echt grote verschillen tussen de twee verzekeringen.
Verzekeringen zijn over het algemeen niet duur en makkelijk en snel te regelen via internet. Je weet van te voren wat je gaat betalen en staat daarna nergens meer voor verassingen te staan.  Het kost misschien even tijd om je erin te verdiepen maar eenmaal aangesloten bij een verzekering heb je er geen omkijken meer naar.  Veel mensen zijn het er dus mee eens dat zoiets al een inboedelverzekering erg handig is.  Het is natuurlijk algemeen bekend dat ieder mens dol is op een beetje zekerheid.

Wil je ook nog goedkoop uit zijn met je inboedelverzekering? Vergelijk dan hier alle inboedelverzekeringen!