Het renoveren van een jaren 30 trap

Je hebt zojuist een prachtig jaren 30 woning gekocht. Het is een charmant huis en erg populair. Daarom ben je harstikke trost op je zelf dat je er een hebt kunnen bemachtigen. De huizen zijn erg klassiek en leuk te combineren met een modern design. De entree van de woning als erg bijzonder want daar heb je de kenmerkende houten trap met een houten balustrade. De mooie jaren 30 trapleuning is een trapleuning die waarschijnlijk aardig wat renovatie kan gebruiken. Wil je graag de jaren 30 trapleuning renoveren?

Allereest is het handig om te weten uit elke onderdelen de jaren 30 trapleuning bestaat. Als je de trap wilt renoveren hoef je misschien niet alle onderdelen te vervangen, maar een paar. Dit bespaart geld want je hebt net een huis gekocht en je wilt waarschijnlijk ook nog andere dingen renoveren. 

De jaren 30 trapleuning heeft de volgende onderdelen: Onderregel, trapspijlen en de bovenregel en de trapboom. De trapboom bevindt zich aan de zijkant van de trap. Hierin wordt de trap gemonteerd. De onderregel is het onderste deel van de trap waar de trap wordt ingeschroefd. Bij het renoveren van een jaren 30 trapleuning is moet je nauwkeurig te werk gaan. Bij het renoveren van een trap hoort ook het verven van het hout bij. Om het hout een mooie kleur te geven raden wij aan om eerst het hout te schuren voordat je de trap gaat verven. Dit zorgt ervoor dat de kleur langer goed blijft.

De balustrade is ook belangrijk. Zo kan de balustrade in een jaren 30 trappenhuis verschillende vormen aannemen. Zo kan je ervoor kiezen om rechthoekige balustrade te nemen, maar ook een ronde of een gedraaide. De laatste twee opties zijn we lastiger uit te voeren en kosten ook meer geld. Als je een groter budget hebt is dit zeker een optie.

https://www.lamiwood.nl/