Creatief met cola

Cola ken je wel als frisdrank maar cola is naast een lekker drankje ook handig voor andere dingen. Ik heb in dit artikel een aantal voorbeelden benoemd waar je cola of een andere koolzuurhoudende frisdrank kan gebruiken. Hopelijk helpt het je als je voor deze problemen komt te staan!

Cola is als drankje lekker maar drink het wel met mate. Er zitten veel suikers in waar je dik van wordt en wat niet goed voor de tanden is. Het beste kun je het dus niet drinken maar doe het anders met mate. Ben je misselijk of moet je braken? Een beetje cola drinken kan helpen om dit tegen te gaan.

Cola werkt anders ook goed als roestverwijderaar. Zijn er stangen, bumpers of iets anders die helemaal verroest is? Gebruik dan cola en aluminiumfolie om dit op te lossen. Als je duidelijke instructies wilt om dit tegen te gaan zou je even op Youtube moeten kijken. Daar wordt het heel duidelijk voorgedaan. Ook een roestige moer of splitpen kun je met wat cola zo losmaken van de roest. je last van slakken in de tuin? Gooi wat cola neer en dit zal de slakken lokken. Het zuur in de cola zal de slakken doden waardoor je in een snelle periode van de slakken af bent in de tuin. Wespen kun je ook lokken met cola of suikerhoudende dranken. Doe het in een fles en ze zullen het proberen te drinken. Ze blijven dan vastplakken en zullen dan doodgaan.

Als de pan helemaal zwart is geworden doe er dan een laagje cola in. Laat het goed intrekken en spoel het daarna weg. Je zult direct zien dat de pan helemaal schoon is. Verder kun je cola ook gebruiken om muntjes schoon te maken. Als je je stoort asn vieze munten dan kun je dat makkelijk schoonmaken door ze in de cola te stoppen. Kalkaanslag in de wc is ook gemakkelijk weg te halen met cola.

https://moerenbout.nl/