Foto Willem
Image default
Beauty en verzorging

4 populaire tattoo stijlen

Er zijn heel veel verschillende tattoostijlen, dus het kan moeilijk zijn om de juiste voor jouw nieuwe tattoo te kiezen. Wij leggen de populairste stijlen snel en duidelijk uit, zodat jij makkelijker kunt beslissen welke stijl perfect is voor jouw volgende tattoo. En heb jij nog een lelijke tattoo waar je vanaf wilt? Laat deze dan weghalen bij Kliniek Beleving en kies een nieuwe die goed bij je past!

American traditional / old school

De American Traditional, ook wel Old School genoemd, is een heel bekende tattoostijl. Deze stijl begon bij Amerikaanse zeelieden die hun zeeverhalen lieten tatoeëren. Typisch voor American Traditional tattoos zijn heldere, realistische ontwerpen met dikke, duidelijke lijnen en felle kleuren zoals groen, rood, geel, blauw en zwart. Vaak zie je motieven zoals rozen, ankers, vogels, schepen en portretten van stoere mannen en mooie vrouwen. Er wordt ook vaak een lint met tekst toegevoegd om het verhaal van de tattoo te vertellen.

Black and gray

De Black and Gray tattoostijl is begonnen in de jaren ’70 in gevangenissen, waar gevangenen tattoos maakten met alleen zwarte inkt voor de lijnen en schaduwen. Deze stijl, die vooral zwart en grijs gebruikt, staat bekend om zijn gedetailleerde en realistische ontwerpen. In de jaren ’80 werd deze stijl populair bij een breder publiek en tattoo shops begonnen het ook te gebruiken. Binnen Black and Gray zijn er verschillende richtingen, zoals Chicano tattoos, die hun oorsprong hebben in de Mexicaanse gangcultuur.

Blackwork

Blackwork tattoos, die al heel lang bestaan, zijn begonnen bij inheemse stammen. Zoals de naam zegt, gebruiken deze tattoos alleen zwarte inkt. Ze vallen op door hun strakke lijnen zonder schaduw. Blackwork bevat vaak geometrische patronen of duidelijke afbeeldingen. Vroeger lieten mensen deze tattoos zetten om hun spirituele status, sociale positie of overwinningen in oorlogen te laten zien.

Dotwork

Dotwork, een oude tattoostijl die de laatste tijd weer heel populair is, kenmerkt zich door het gebruik van stippen in plaats van lijnen. Tattoo-artiesten maken complexe ontwerpen door stippen dicht bij elkaar of juist ver uit elkaar te zetten. Zo ontstaan er schaduwen en verschillende tinten. Dotwork is geschikt voor allerlei ontwerpen, zoals geometrische vormen of portretten. De tattoos die hiermee gemaakt worden zijn vaak heel bijzonder en uniek. Kende jij deze vormen al?